Děkujeme Vám za Vaši registraci!

V příštích 24 hodinách dostanete potvrzovací e-mail,stejně jako pozvání k Vašemu prvnímu Talk průzkumu. Případně si také, prosím, zkontrolujte složku se spamem.

Pomoć 10 KM za ljude Ukrajine

Pomoć 10 KM za ljude Ukrajine

Hvala vam što nam pomažete!

Užasnuti smo situacijom u Ukrajini, koja je dramatično eskalirala. Ukrajina, nama bliska zemlja, treba našu pomoć. Iako je situacija zbunjujuća i ubrzano se razvija, poslali smo prvi konvoj kamiona sa humanitarnom pomoći. Naši timovi stigli su na slovačku, rumunsku i moldavsku granicu sa Ukrajinom i pomažu izbjeglicama s obje strane. Pozivamo sve one koji takođe nisu ravnodušni prema razvoju i situaciji u Ukrajini i žele da pomognu i daju svoj doprinos. Sredstva ćemo koristiti za pružanje humanitarne pomoći žrtvama oružanih sukoba, ljudima u bijegu, te za zaštitu ugroženih porodica i pojedinaca.

U avgustu 2014. počeli smo da pomažemo ljudima usred borbi u Ukrajini i stoga smo najavili paket SOS Ukrajina. Dugotrajni oružani sukob na istoku zemlje uzrokuje dugotrajnu humanitarnu krizu, a 200.000 ljudi posebno pomažemo u Donjecku i Lugansku. Pružamo dugoročnu novčanu pomoć za kupovinu osnovnih potrepština, higijenskih paketa ili pakovanja hrane sa brašnom, uljem, solju i šećerom. Popravljamo oštećene kuće i izvore pitke vode. Nudimo i psihosocijalnu pomoć. Trenutno smo fokusirani na humanitarnu pomoć žrtvama sukoba.

Više informacija možete pronaći na našoj web stranici.