Uputstva i savjeti

Šta je Talk Online panel?

U osnovi, Talk je društvena platforma na kojoj se članovi pozivaju da učestvuju u anketama na mnogobrojne teme – od životnih potreba i finansijskih odluka do socijalnih pitanja i kupovnih navika. Ankete mogu biti naručene od strane medijskih kuća, istraživačkih agencija ili marketing sektora kompanija i, u zavisnosti od upitnika, mogu biti namijenjene ukupnoj populaciji ili samo specifičnoj ciljnoj grupi. Svaka popunjena anketa donosi određeni broj poena koji uglavnom zavisi od dužine i kompleksnosti upitnika: poeni se mogu zamijeniti za razne vrijednosne vaučere, pretplate na različite časopise ili se mogu pretvoriti u donacije dobrotvornim organizacijama.  

Kako članstvo u Talk Online Panelu funcioniše?

Evo nekoliko ključnih činjenica o članstvu u Talk Online Panelu:

 • Registracija je besplatna.
 • Morate da se registrujete u Panelu zemlje u kojoj u tom momentu legalno boravite – ne morate biti državljanin dokle god imate legalnu prijavu boravka. Ako mijenjate zemlju boravka, možete nas o tome obavijestiti kako bismo vam preselili nalog.
 • Ako više ne želite da budete član, u svakom trenutku možete obrisati svoj nalog, mada biste u tom trenutku ostali bez svih poena koje ste do tada osvojili.
 • Podaci o članovima su strogo povjerljivi i čuvani u sigurnoj kriptovanoj bazi podataka. Kada se ulogujete i napravite bilo kakvu akciju na Talk web stranici, konekcija sa našim serverom je kriptovana korišćenjem SSL (Security Socket Layer) tehnologije. SSL je protokol koji obezbjeđuje komunikacioni kanal i omogućava identifikaciju servera – ova tehnologija se smatra jednom od najbezbjednijih dostupnih u ovom momentu. Mi nikada ne prodajemo ili na bilo koji drugi način dijelimo vaše lične ili kontakt informacije trećim licima, tako da nema potrebe da brinete o spam porukama.
 • Vaši odgovori u bilo kojoj anketi su uvek anonimni – povezujemo ih samo sa demografskim podacima u skladu sa potrebama istraživanja.
 • Ako nemate vremena ili ne želite da učestvujete u određenoj anketi, samo ignorišite pozivnicu – učešće je uvek prepušteno vašem slobodnom izboru.  
 • Prikupljeni poeni za učešće u anketama imaju preciziranu novčanu vrijednost i mogu biti „unovčeni“ u momentu kada ih prikupite za minimalnu vrijednost nagrade, npr. za prikupljeni minimalni određeni broj ili više poena. Možete da nastavite da ih prikupljate, a da ih ne unovčite odmah, čekajući da sakupite što više, ali morate da ih iskoristite u roku od dvije godine prije nego što zastare. Ne brinite, obavijestićemo vas prije nego što se to dogodi!
 • U zavisnosti od zakona koji važe u vašoj zemlji, poeni mogu biti „unovčeni“ kroz vrijednosne vaučere, gotovinu, donacije dobrotvornim organizacijama ili pretplate na časopise. Spisak nagrada možete pogledati ovdje.
 • Nažalost, zakoni su različiti čak i među zemljama članicama EU, pa ne možemo da ponudimo isplatu gotovine u svim zemljama – ovo bi moralo da bude oporezovano i dodato na vašu poresku prijavu.


Zašto vam je potrebno toliko detaljnih informacija o meni?

U zavisnosti od potrebe upitnika i specifikacije klijenta naručioca istraživanja, za svaku anketu nam je potrebna precizno definisana ciljna grupa. Na primjer, anketu o automobilima jedino ima smisla sprovoditi među vlasnicima automobila, anketu o ukusima cigareta – među pušačima, a anketu o šišanju kućnih ljubimaca – među vlasnicima pasa i mačaka. Za neke ankete su nam potrebni samo muškarci ili samo žene ili samo osobe koje žive u određenom regionu ili pripadaju traženoj starosnoj grupi. Što više podataka nam pružite, veća je mogućnost da budete pozvani da učestvujete u anketama relevantnim za vas i tako prikupite više poena.


Kako prikupljam dodatne poene?

Poene dobijate za sljedeće aktivnosti:

 • Registracija i potvrda vašeg profila (100 poena)
 • Pozivanje prijatelja da se pridruže panelu (100 poena za svakog prijatelja koji potvrdi registraciju i učestvuje u prvoj anketi u koju je putem email-a pozvan da učestvuje)

i, naravno, za

Učešće u anketama u koje ste pozvani (broj poena zavisi od dužine ankete)

Napominjemo da možete da pozovete do 50 ljudi odjednom, ili do maksimalno 100 ljudi, ili prikupiti 10.000 poena godišnje. Možete ih pozvati onog momenta kada ste napravili vaš profil, tj. onog momenta kada ste potvrdili svoju registraciju. Poeni od pozvanih prijatelja će vam biti dodati na konto onog momenta kada svaki od pozvanih prijatelja učestvuje u svojoj prvoj anketi u panelu, ne računajući inicijalne „profil“ ankete. Svesni smo da ovo znači malo kašnjenje od čak možda i par nedelja, ali ovo je mjera koja ima za cilj da spreči prevare sa lažnim email nalozima i zaštiti integritet panela.

 

Kako fukcioniše zamena poena?

Kada odaberete željenu nagradu, završite proces poručivanja na web stranici. U zavisnosti od odabrane nagrade, ima manjih razlika u procedurama:

Vaučeri za knjižare iz lanca Nova Knjiga / Gradska Knjižara – u prvoj polovini sljedećeg kalendarskog mjeseca, od momenta kada ste naručili vaučer, obratićemo vam se putem emaila i od vas zatražiti da izaberete knjižaru sa spiska u kojoj želite da podignete svoj vaučer, kao i lične podatke koji su nam potrebni kako bismo tom prilikom mogli da potvrdimo vaš identitet.
Dopuna prepaid brojeva mobilnih telefona - u prvoj polovini sljedećeg kalendarskog mjeseca, od momenta kada ste odabrali prepaid dopunu i uneli broj koji želite da dopunite, dopuna će biti aktivirana.
Donacije odabranim dobrotvornim organizacijama se prosljeđuju zajedno sa vašim imenom i email adresom u prvoj polovini sljedećeg kalendarskog mjeseca od momenta kada ste uplatili donaciju.

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas putem e-maila za brz i precizan odgovor na vaša pitanja. Pozdravljamo i pozivamo vas da nam šaljete komentare ili predloge koje imate o Talk Online Panelu ili našem sajtu.

 

Naši zaposleni su vam na raspolaganju za sve odgovore na vaša pitanja, obično u roku od 24 sata radnim danima u toku radnog vremena, a vikendima ćete na odgovor sačekati malo duže.