Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Σε λίγα λεπτά θα λάβετε ένα email επιβεβαίωσης. Αν το email δεν έρθει (κοιτάξτε και στο spam folder) πατήστε εδώ για να σταλεί ξανά.

Συχνές Ερωτήσεις

Τί είναι το Talk Online Panel;


Εν συντομία, το Talk είναι μια πλατφόρμα της οποίας τα μέλη καλούνται να λάβουν μέρος σε έρευνες ποικίλου περιεχομένου, από τις καθημερινές τους συνήθειες και τις οικονομικές τους επιλογές, έως κοινωνικά ζητήματα και αγοραστικές προτιμήσεις. Οι έρευνες μπορεί να μας ανατίθενται από εγχώρια ή διεθνή μέσα ενημέρωσης, ερευνητικούς φορείς ή διαφημιστικά τμήματα εταιρειών- και ανάλογα με τον το ερωτηματολόγιο, μπορεί να αφορούν είτε το σύνολο του πληθυσμού, είτε κάποια συγκεκριμένη ομάδα. Κάθε ολοκληρωμένη έρευνα ανταμείβεται με έναν αριθμό πόντων, ο οποίος εξαρτάται συνήθως από την έκταση και την πολυπλοκότητα του ερωτηματολογίου. Ανάλογα με τη νομοθεσία κάθε χώρας, οι πόντοι μπορούν να εξαργυρωθούν σε μετρητά, κουπόνια -ηλεκτρονικά και μη- σε συνεργαζόμενα καταστήματα, συνδρομές σε περιοδικά ή φιλανθρωπικές δωρεές.

 

Πώς λειτουργεί η συμμετοχή στο Talk Online Panel;

Εδώ θα βρείτε μερικά στοιχεία σχετικά με τη συμμετοχή σας στο Talk Online Panel:

 • Η εγγραφή για τη συμμετοχή σας είναι δωρεάν
 • Θα πρέπει να εγγραφείτε στη χώρα τις κύριας κατοικίας σας τη δεδομένη στιγμή- δε χρειάζεται να είστε πολίτης αρκεί να είναι νόμιμη η διαμονή σας εκεί. Εάν στο μεταξύ αλλάξετε χώρα διαμονής, μπορείτε να μας ενημερώσετε για να μεταφέρουμε το λογαριασμό σας.
 • Εάν δεν επιθυμείτε πλέον να είστε μέλος στο Talk, μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή να διαγράψετε το λογαριασμό σας- ωστόσο σε αυτή την περίπτωση θα χάσετε τους πόντους που έχετε συγκεντρώσει.
 • Τα στοιχεία μέλους σας είναι αυστηρά εμπιστευτικά και φυλάσσονται σε μια ασφαλή κρυπτογραφημένη βάση δεδομένων. Όταν συνδέεστε και πραγματοποιείτε οποιαδήποτε ενέργεια στην ιστοσελίδα του Talk, η σύνδεση με τον διακομιστή μας είναι επιπλέον κρυπτογραφημένη με τη χρήση του SSL (Security Socket Layer). Το SSL είναι ένα πρωτόκολλο κρυπτογράφησης που ασφαλίζει το κανάλι επικοινωνίας και επιτρέπει την αναγώριση του διακομιστή- αυτή η τεχνολογία θεωρείτε μία απ’τις ασφαλέστερες διαθέσιμες σήμερα. Ποτέ δεν πουλάμε ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο μεταβιβάζουμε τα προσωπικά σας στοιχεία ή τα στοιχεία επικοινωνίας σας σε τρίτα μέρη, επομένως δε χρειάζεται να ανησυχείτε για spam.
 • Οι απαντήσεις σας σε οποιαδήποτε έρευνα είναι πάντα ανώνυμες- τις συνδέουμε μόνο με τα δημογραφικά στοιχεία για ερευνητικούς σκοπούς.
 • Εάν δεν έχετε χρόνο ή δεν επιθυμείτε να λάβετε μέρος σε μια έρευνα, απλώς αγνοείστε την πρόσκληση η συμμετοχή είναι πάντα προαιρετική.
 • Οι πόντοι που συλλέγονται από την συμμετοχή σας σε έρευνες έχουν μία ορισμένη χρηματική αξία και μπορούν να εξαργυρωθούν σε συγκεκριμένες ανταμοιβές, δηλαδή από ένα συγκεκριμένο αριθμό πόντων και πάνω. Μπορείτε να συνεχίσετε να συλλέγετε πόντους μέχρι να φτάσετε μία υψηλότερη ανταμοιβή, οι πόντοι όμως θα πρέπει να εξαργυρωθούν μέσα σε διάστημα 2 χρόνων, διαφορετικά λήγουν. Μην ανησυχείτε, θα σας ειδοποιήσουμε προτού συμβεί αυτό!
 • Ανάλογα με τη νομοθεσία κάθε χώρας, οι πόντοι μπορούν να εξαργυρωθούν σε κουπόνια, μετρητά, δωρεές σε φιλανθρωπικές οργανώσεις ή σε συνδρομές περιοδικών- μπορείτε να δείτε όλες τις ανταμοιβές εδώ. Δυστυχώς η νομοθεσία διαφέρει αρκετά ακόμα και ανάμεσα στις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γι’αυτό δε μπορούμε να προσφέρουμε εξαργύρωση σε μετρητά σε όλες τις χώρες- θα χρειαζόταν το ποσό να φορολογηθεί και να προστεθεί στη φορολογική σας δήλωση.

 

Γιατί χρειάζεστε τόσες πληροφορίες για μένα;


Ανάλογα με τις απαιτήσεις ενός ερωτηματολογίου και τις προδιαγραφές του πελάτη που μας έχει αναθέσει την έρευνα, χρειαζόμαστε μια συγκεκριμένη ομάδα-στόχο για κάθε έρευνα. Για παράδειγμα, μία έρευνα για τα αυτοκίνητα θα έχει νόημα μόνο για τους κατόχους αυτοκινήτου, μία έρευνα για γεύσεις τσιγάρων μόνο για καπνιστές, μία έρευνα για την περιποίηση των κατοικίδιων μόνο για ιδιοκτήτες σκύλου ή γάτας κ.ο.κ. Μερικές έρευνες χρειάζονται μόνο άντρες ή μόνο γυναίκες, ή άτομα που να ζουν σε μια συγκεκριμένη περιοχή, ή να βρίσκονται εντός συγκεκριμένου ηλικιακού πλαισίου- έτσι όσο περισσότερες πληροφορίες έχουμε για το δημογραφικό σας προφίλ, τόσο πιο πιθανό είναι να λάβετε πρόσκληση για έρευνες που είναι σχετικές με εσάς, και να συλλέξετε περισσότερους πόντους!

 

Δε λαμβάνω προσκλήσεις για έρευνες- γιατί;

Προσκαλούμε μέλη βάσει των απαραίτητων προϋποθέσεων της κάθε έρευνας, που συχνά είναι πολύ λεπτομερείς και συγκεκριμένες. Για το λόγο αυτό βοηθάει να γνωρίζουμε αρκετές πληροφορίες για κάθε μέλος του πάνελ, προκειμένου να αποφασίσουμε εάν  ανήκει στη συγκεκριμένη κατηγορία (π.χ. γυναίκες 30-39, καπνίστριες, κάτοχοι αυτοκινήτου). Για να διασφαλίσετε ότι προσκαλείστε σε έρευνες όπου οι απόψεις σας είναι σχετικές, παρακαλούμε βεβαιωθείτε ότι το προφίλ σας είναι ενημερωμένο και ότι έχετε συμπληρώσει τις βασικές έρευνες προφίλ.

 

Γιατί κάποιες έρευνες με βγάζουν εκτός συστήματος;

Ενδέχεται να μην καταφέρετε να ολοκληρώσετε μία έρευνα επειδή:

 • Συμπληρώσατε το ερωτηματολόγιο πολύ γρήγορα, χωρίς να διαβάσετε προσεκτικά τις ερωτήσεις
 • Οι απαντήσεις σας ήταν αντιφατικές
 • Δεν ανήκετε στην ομάδα- στόχο της έρευνας. Ακόμα και αν έχουμε πληθώρα ερευνών-προφίλ, κάποιες φορές οι πελάτες μας χρειάζονται μια συγκεκριμένη ομάδα-στόχο. Σε αυτή την περίπτωση, είναι πιθανό να σας προσκαλέσουμε σε έρευνες, εικάζοντας το αν ταιριάζετε στο συγκεκριμένο δείγμα- στόχο ή όχι.
 • Οι απαντήσεις από την ομάδα- στόχο στην οποία ανήκετε είναι ήδη αρκετές. Μερικές φορές συμβαίνει να καλύπτονται γρήγορα οι απαιτούμενες απαντήσες, συνεπώς η έρευνα κλείνει. Ως εκ τούτου σας συνιστούμε να απαντάτε όσο το δυνατόν πιο άμεσα στις έρευνες που σας στέλνουμε
 • Κάποιος από την ίδια διεύθυνση IP έχει ήδη λάβει μέρος σε αυτή την έρευνα

 

Πώς είναι δυνατόν κάποιος με την ίδια διεύθυνση IP να έχει ήδη λάβει μέρος σε κάποιες έρευνες;

Συχνά είναι ειδικό αίτημα από τους πελάτες μας να μπορεί να συμμετάσχει σε μια έρευνα μόνο ένα άτομο από μια διεύθυνση IP. Αυτό σημαίνει ότι ενδέχεται το σύστημα ανα περίπτωση  να σας «πετάξει» έξω από μια έρευνα επειδή:

 • Τα άτομα που διαμένουν στο ίδιο νοικοκυριό ή δουλεύουν στην ίδια εταιρεία, μοιράζονται το ίδιο IP
 • Οι πάροχοι Internet/κινητής τηλεφωνίας αλλάζουν συχνά τα IP του χρήστη και κάποιος από το ίδιο IP έχει ήδη συμμετάσχει στην έρευνα.
 • Έχετε εγγραφεί σε κάποιο άλλο πάνελ και έχετε ήδη συμμετάσχει στην έρευνα (το σύστημα «θυμάται» το IP σας και σας εμποδίζει από το να συμμετάσχετε ξανά)

Λυπούμαστε για την ταλαιπωρία, αλλά αυτό είναι ένα τεχνικό θέμα και δε μπορούμε να κάνουμε πολλά για την επίλυσή του.

 

Τί μπορώ να κάνω όταν δεν έχω πρόσβαση σε μία έρευνα;

Σε γενικές γραμμές συνιστάται να λαμβάνετε μέρος στις έρευνες όσο το δυνατόν πιο άμεσα μετά την πρόσκληση e-mail που θα λάβετε, έτσι ώστε να μπορέσετε να ολοκληρώσετε το ερωτηματολόγιο προτού κλείσει η έρευνα. Μερικές φορές χρειαζόμαστε την ανταπόκρισή σας αρκετά γρήγορα, όμως θα σας δίνουμε πάντα τον εκτιμώμενο χρόνο μέχρι τη λήξη της έρευνας. Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα κατά τη μετάβασή σας στη σελίδα της έρευνας, παρακαλούμε δοκιμάστε πρώτα να αντιγράψετε τον σύνδεσμο (link) που θα βρείτε στο e-mail που σας εστάλη, στο πρόγραμμα περιήγησης (browser) που χρησιμοποιείτε, ή ανοίγοντας ένα νέο περιηγητή. Διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας, επισυνάπτοντας στο μήνυμά σας το σύνδεσμο της έρευνας, ώστε να εντοπίσουμε σύντομα το πρόβλημα.

 

Πώς μπορώ να κερδίσω περισσότερους πόντους;

Κερδίζετε πόντους με τους εξής τρόπους:

 • Ολοκληρώνοντας την εγγραφή σας (100 πόντοι)
 • Προσκαλώντας φίλους σας να συμμετάσχουν στο πάνελ (100 πόντοι για κάθε φίλο που επιβεβαιώνει την εγγραφή και παίρνει μέρος στην πρώτη έρευνα, εκτός των ερευνών προφίλ)
 • Και φυσικά, συμπληρώνοντας τις έρευνες στις οποίες προσκαλείστε (οι πόντοι ποικίλλουν ανάλογα με τη διάρκεια της έρευνας) 

Παρακαλούμε σημειώστε ότι, έχετε περιθώριο να προσκαλέσετε έως και το πολύ 8 άτομα ανά μήνα για να συμμετάσχουν στο πάνελ (μέγιστο όριο 800 πόντοι ανά μήνα). Μπορείτε να προσκαλείτε φίλους, μόλις καταχωρηθείτε ως πιστοποιημένο μέλος, μόλις δηλαδή συμπληρώσετε την πρώτη σας έρευνα, εξαιρουμένης της έρευνας προφίλ.

Σας παρακαλούμε να λάβετε υπόψη ότι η πλατφόρμα μας εφαρμόζει τακτικούς ελέγχους ποιότητας, προκείμένου να διασφαλίσουμε την αξιοπιστία του πάνελ και να αποφύγουμε περισσότερες εγγραφές του ίδιου χρήστη.

 

Πότε θα λάβω τους πόντους από την προσθήκη φίλου;

Οι πόντοι πιστώνονται στο λογαριασμό σας μόλις ο κάθε φίλος σας που έχει λάβει πρόσκληση ολοκληρώσει την πρώτη έρευνα, εξαιρουμένων των ερευνών προφίλ που είναι αυτόματα διαθέσιμες. Παρακαλούμε σημειώστε οτι ο φίλος που προσκαλέσατε θα πρέπει να κάνει εγγραφή μέσω του συνδέσμου που έλαβε από την πρόσκλησή e-mail σας, και όχι πηγαίνοντας ο ίδιος στην αρχική σελίδα του Talk.

 

Πόσος χρόνος χρειάζεται μέχρι να πιστωθούν οι πόντοι;

Συνήθως οι πόντοι προστίθενται στο λογαριασμό σας αμέσως μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της έρευνας. Ωστόσο, στην περίπτωση που οι έρευνες πραγματοποιούνται από εγκεκριμένο συνεργαζόμενο πάνελ, η διαδικασία αυτή ενδέχεται να διαρκέσει λίγο παραπάνω, κάποιες φορές μέχρι 24ώρες.

 

Πώς λειτουργεί η εξαργύρωση των πόντων;

Όταν έχετε επιλέξει την ανταμοιβή σας, ολοκληρώστε τη διαδικασία αποστολής μέσω της ιστοσελίδας. Ανάλογα με το είδος της ανταμοιβής, διαφέρει ελαφρώς και η διαδικασία, όπως περιγράφεται παρακάτω:

 • Οι μεταφορές μετρητών στο λογαριασμό σας πραγματοποιούνται εντός 14 - το πολύ 30 - ημερών από την ημερομηνία της παραγγελίας σας.
 • Οι δωρεές σε φιλανθρωπικές οργανώσεις μεταβιβάζονται στην οργάνωση στο τέλος του ημερολογιακού μήνα κατά τον οποίο έγινε η παραγγελία.


Ξέχασα τον κωδικό μου και δε μπορώ να συνδεθώ!


Στο επάνω τμήμα της αρχικής σελίδας του Talk, δίπλα στο κουμπί "Είσοδος", μπορείτε να βρείτε το σύνδεσμο "Ξεχάσατε τον κωδικό σας;". Εισάγετε το E-Mail που χρησιμοποιήσατε κατά την εγγραφή σας για να λάβετε το E-Mail επαναφοράς του υπάρχοντος κωδικού πρόσβασης.

Εάν προσπαθήσετε να συνδεθείτε ανεπιτυχώς στο προφίλ σας, περισσότερες από 5 φορές (5 αποτυχημένες προσπάθειες), το προφίλ σας θα λάβει έναν προσωρινό αποκλεισμό για 6 ώρες. Μετά από τις 6 ώρες, μπορείτε να ξανάπροσπαθήσετε να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας.

Αν θέλετε να ρωτήσετε κάτι άλλο, είμαστε πάντα στην διαθεσή σας!